Gevestigde bedrijven

Bike Your Planet heeft als doel een aantrekkingspool rond fietsen te creëren met een positieve impact op het milieu, onderwijs en gezondheid.

Zaakvoeder(s) : Marcel Goldammer, Bruno Roques en Daphné Vlérick

Bike Your Planet heeft als doel een de ontmoetingsplek te worden  voor fietsers om zo een positieve impact te hebben op het milieu, sociale banden, opleiding en gezondheid!

Via een commerciële activiteit op basis van de verkoop, herstelling van fietsen en een specifiek aanbod voor bedrijven (leasing, onderhoudscontract), ondersteunen ze de vzw Hopecycling in haar sociale, ecologische en educatieve acties voor jongeren.

Door deel te nemen aan de Bike Your Planet-gemeenschap ondersteunen de klanten de georganiseerde acties en ontdekken ze mogelijkheden om dankzij de fiets persoonlijk betrokken te worden bij georganiseerde evenementen of ondersteunde verenigingen!

Bike your City!

Bike your Planet!

Bike your Future!

Telefoonnummer :

+32 2 343 59 23
E-mail : info@bikeyourplanet.be
Website : www.bikeyourplanet.be

De Biomarkt van Be-Here

 

 

Zaakvoeder(s) :

Lionel Cataldo

De Biomarkt Be-Here heeft als doel om kwalitatieve, dagelijkse bioproducten aan een juiste prijs aan te bieden.

Door rechtstreeks samen te werken met de producenten en duurzame partnerschappen af te sluiten, kan de prijs van de producten juist én betaalbaar zijn. ‘Juist’ voor de klant, en ook voor de producent.

Bij ons vind je: verse groenten en fruit, brood, olie, kaas, vlees, wijn, noten, zaden en nog veel meer.

Kom ons ontdekken, en ons team zal je met een glimlach verwelkomen.

Kwalitatieve bioproducten aan de juiste prijs

 

Telefoonnummer :

+32 2 380 33 13

E-mail :

lionel.cataldo@terrabio.be

Het welzijnscentrum van Be-Here 

 

Zaakvoeder(s) : Emilie Meurs, Daniela Marini, Reinhilde Terryn, Paulette Matkovic

Be Healthy Be Here, het welzijnscentrum van Be-Here brengt 4 beoefenaars in alternatieve geneeskunde samen:

Emilie Meurs: psycho-lichamelijke analyse

Daniela Marini: shiatsu en do-in

Reinhilde Terryn: acupunctuur, Tuina-massage

Paulette Matkovic: Yogatherapie

We believe in sustainable health

Telefoonnummer :

E-mail :
Facebook : facebook/Be-healthy-be-here

Belgische biologische bulkchokolade

 

Zaakvoeder(s) :

Christophe Gossiaux, Julien Gallant

In 2015 richtte Christophe het bedrijf Chocolao op met een eenvoudig doel: betaalbare, en kwaliteitsvolle biochocolade aan te bieden. Dit alles diende bereikt te worden met respect voor het product, de producent, de groothandelaar, de winkelier en de consument. Hoe? Door een betaalbare biochocolade van de beste kwaliteit aan te bieden. En dit met de steun van een klein, gedreven team dat altijd klaar staat om de noden en verwachtingen van alle partijen te vervullen.

Aangezien oververpakking van de voedingswaren een groot probleem is van onze samenleving beslist het team om een stapje verder te gaan. Ze ontwikkelt een gebruiksklare formule voor de door een mooie houten display ter beschikking te stellen van de winkels die op die manier de chocolade gemakkelijk en in bulk kunnen verkopen.

Nao: Belgische biologische kwaliteitschocolade, aangeboden
in bulk en geproduceerd door toegewijde liefhebbers

Telefoonnummer :

+32 2 472 863 982
E-mail :  info@nao.bio
Website :  www.nao.bio

City Events to Taste

 

Zaakvoeder(s) :

Anne Droeshout

Discover Belgium staat garant voor de piekfijne organisatie van originele, culinaire en culturele city events. Heerlijke Belgische producten en verrassende geschenkmanden vind je in onze Delicious Belgium webshop. Zo zijn wij al 10 jaar lang de referentie bij het ontdekken van Belgische steden en hun smaken !

 

Delicious products
De lekkerbek, de levensgenieter en de Bourgondiër komen zeker aan hun trekken op onze gloednieuwe Delicious Belgium webshop. Een plek met allerlei heerlijke Belgische artisanale en biologische producten. Kies je favoriete zoete en zoute zonden, ontdek de lekkerste biertjes en lokale wijnen, stel zelf je geschenkmand samen of kies uit één van onze themamanden die al volledig voor jou werden samengesteld.

City events

Een fantastische teambuilding die je niet snel zal vergeten… Een meeting event tot in de puntjes verzorgd… Een incentive met een overheerlijke culinaire toets… Een bruisende netwerkactiviteit om u tegen te zeggen…

Discover Belgium is al meer dan 10 jaar dé specialist voor een piekfijne organisatie van culinaire, culturele en originele city events voor bedrijven. Wij zijn kind aan huis in 20 Belgische steden en kennen de mooiste plekjes en de fijnste eetadresjes.

Een rustige culinaire wandeling, een pittig stadsspel, een bier-, gin- of chocoladeworkshop? Een event combineren met een meeting of een incentive? Wij werken event formules uit op maat van jouw wensen voor groepen vanaf 20 personen.

City Events to Taste

                                                               

Telefoonnummer : +32 2/ 227 46 75
E-mail : info@discover-belgium.be
Website : www.discover-belgium.be

Go for Laeken

 

Zaakvoeder(s) :

Fouad Karkouch

Direct Chauffage, opgericht door Fouad Karkouch, wil een bron van inspiratie zijn voor anderen door te laten zien dat een snelle overgang van fossiele energie naar hernieuwbare energie technisch mogelijk en winstgevend is. Direct Chauffage is gespecialiseerd in de installatie en reviseren van condensatieketels en warmtepompen.

Een lucht-water-warmtepomp is een aerothermisch systeem dat de calorieën uit de buitenlucht gebruikt om ze terug te voeren naar het verwarmingswater. Deze omzetting wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van het koelmiddel, een gas …

Men kan beter bruggen bouwen dan muren

Telefoonnummer : +32 486 58 50 06
E-mail : info@direct-chauffage.be
Website : www.direct-chauffage.be
FERMENTHINGS

FERMENTHINGS

Fermenthings is een ruimte dat zich 100% toewijd tot fermentatie

 

Zaakvoeder(s) :

Yannick Schandené en Julien Vandamme

Fermenthings

Fermenthings

Fermenthings startte als een winkel gericht op fermentatie producten. Men vond er een selectie van craft bieren, ciders, fermentatie boeken en meer exotische producten zoals Kimchi, Kombucha, Miso, Kvas, Sake,…

We hebben ons project zien evolueren in een plek waar uitwisselingen tussen amateurs en professionals rond fermentatie gemeengoed werden via workshops, events en festivals. Om verder te groeien hebben we besloten om zelf gefermenteerde producten te produceren en daarom kozen we voor BE-HERE

In de nieuwe ruimte dat we delen met de Brewpub La Source zullen we op de gelijkvloers onze shop en animatie ruimte hebben en een productieruimte en gedeeld lab voor startende fermentatie projecten op de eerste verdieping. We willen de ontmoetingsplek en centrale rol spelen voor Fermentatie in België.

Fermenthings is een ruimte dat zich 100% toewijd aan Fermentatie.
Leer meer over Kimchi, Kombucha, Miso, Kefir en meer

Telefoonnummer :

+32 474 01 32 18
E-mail : info@fermenthings.be
Website : www.fermenthings.be
Sociale Media : facebook.com/fermenthingslab • instagram.com/fermenthingsbe

Verbonden onderneming in Bio en korte voedselvoorzieningsketens

 

Zaakvoeder(s) :

SAW-B, Into the Spoon, Coopains, Small is biotiful, Commune Racine

Greenscop is een verbonden onderneming die support biedt aan ondernemers van de Bio en de korte voedselvoorzieningsketens in Brussel om hen zo de mogelijkheid te bieden hun bedrijf te ontwikkelen in een veilig kader en op een duurzame manier.

Het houdt verschillende aanvullende beroepen in : (marktkramers, kruideniers, kwekers, uitbaters van restaurants, …) om zo een geïntegreerde filiaal te bekomen binnen het bedrijf.

Binnen het bedrijf werken de werknemers op een autonome manier in het kader van een coöperatieve aanpak met als doel het samenvoegen van volgende diensten :

  • administratie, boekhouding, treasury, communicatie, …
  • menselijke hulpbronnen en materialen
  • productie, logistiek en verkoop.

Alle ondernemers-medewerkers nemen deel aan het bestuur van de verbonden onderneming en de werking van gedeelde diensten volgens een samengestelde organisatie.

Samenwerken en poolen om verder te gaan

Telefoonnummer : +32 498 122 764
E-mail : M.leboeuf@saw-b.be
Website : www.saw-b.be/spip/Greenscop-une-entreprise-partagee
Sociale media : www.saw-b.be/spip/Greenscop-une-entreprise-partagee

BREWPUB

 

Zaakvoeders(s) :

Nina Carleer, Mathieu Huygens

In het BE-HERE gebouw, tussen bar en brouwerij is La Source de nieuwe plek waar u ambachtelijke bieren kunt proeven. Het bier dat wordt bedient in onze brewpub is seizoensgebonden, wild en origineel. Ze is geproduceert met de onbeperkte creativiteit en knowhow van Mathieu Huygens, een gepassioneerde brouwer.

Het speciale aan onze bar is dat de bieren direct geserveerd worden van ons vat van 600L. Maximale versheid gegarandeerd! Naast het behoud van de aroma’s van hop en fruit, kunnen we daardoor een grote hoeveelheid verpakkingen vermijden. Minder flessen en meer bieren bedient ter plekke.

Kent u Epervier al, onze IPA beschikbaar in de goede bar/ambachtelijke bierwinkel in Brussel? Kom en ontdek Héron, Carpe, Rainette, Louve, Taupe en alle andere bieren met dierennamen. Vanaf eind september 2019!

15 seizoensbieren aan de pomp waarvan
5 direct uit onze 600L-tanks worden geserveerd.
Maximale versheid gegarandeerd!

Telefoonnummer :

+32 477 43 32 52
E-mail : lasourcebeer@gmail.com
Website : www.lasourcebeer.be
Sociale Media : facebook.com/lasourcebrew § instagram.com/lasourcebeer

Brussels Baroque Orchestra

 

Zaakvoeders(s) :

Adi Chesson, Benoît Vanden Bemden, Catherine Meeùs, Marie Haag

Muffati

Muffati

Les Muffatti is een barokorkest uit Brussel dat sinds zijn oprichting meer dan twintig jaar geleden een internationale reputatie heeft opgebouwd. Met talrijke concerten in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en andere Europese landen en een discografie met acht prijswinnende opnames hebben Les Muffatti zich gevestigd als een belangrijke speler op de oude-muziekscene.

De laatste opname-, orgel- en strijkconcerten van J.S. Bach (Ramée, 2019) won onder meer de Diapason d’Or van het jaar 2019.

Om voortdurend te evolueren en zich te vernieuwen zet het ensemble een reeks gediversifieerde programma’s regelmatig op die het begrip van “circulatie” van kunst en muziek in Europa sinds de moderne tijd perfect illustreren en waarvan de relevantie vandaag de dag maar al te goed wordt gevoeld. Sinds 2015 wordt de artistieke leiding van het orkest collectief uitgevoerd door de leden zelf. De Muffatti worden ondersteund door de Federatie Wallonië-Brussel.

Een orkest, een laboratorium
voor muzikale en menselijke synergiën

Telefoonnummer :

+32 2 503 27 33
E-mail : info@lesmuffatti.be
Website : lesmuffatti.be
Sociale Media : facebook.com/LesMuffatti § twitter.com/lesmuffatti § youtube.com/user/LesMuffatti

Honest food for the conscious consumer

 

Zaakvoeders(s) :

Liliana Bordeianu

Lily’s Granola is een jong project in hartje Brussel. We bieden een gamma van 6 verschillende granolas: verrassend originele recepten zoals Quinoa & Lavendel, maar ook klassiekers zoals Veenbes & Banaan.

De granola’s worden op ambachtelijke wijze gemaakt, door het gebruik van hoogwaardige ingrediënten maar zonder toevoegingen of geraffineerde suikers.

Onze granolas zijn vooral geschikt voor personen die gevoelig zijn aan gluten of die lactose-intolerant zijn, maar blijven ook steeds een gezonde keuze voor elke bewuste consument! Bij Lily’s Granola geven we steeds de voorkeur aan ingrediënten van eerlijk betaalde producenten, proberen we zoveel mogelijk aan afvalreductie te doen, en brengen we het organische afval steeds naar de compostbak van de Maximilien Boerderij – uit respect voor Moeder Natuur!

Voor de liefde voor lekker eten,
maar altijd met respect voor Moeder Natuur!

Telefoonnummer :

+32 498 63 06 17

E-mail : hello@lilysgranola.be
Sociale Media :

www.facebook.com/lilysgranola/

Belgian organic biscuits

 

Zaakvoeder(s) :

David Moriamé, Cyril Beneche

Mad Lab is een Belgische biscuiterie die gezonde, innoverende bio artisanale koekjes en crackers produceert. Hierbij wordt gebruik gemaakt van eenvoudige en hoogwaardige grondstoffen om originele en complexe recepten te ontwikkelen. Dientengevolge is er een grote complexiteit aan smaken, een sterke aanwezigheid van aroma’s en een constante zoektocht naar ongebreidelde associaties waar we frisse en krokante melanges vinden, zoet en pittig, pittig en rond, dit alles in een koekje rijk aan vezels, eiwitten en mineralen en met in het gamma zoete koekjes een laag suikergehalte.

Daarnaast zijn wij ook toegewijd aan de circulaire economie. We hergebruiken bierbostel van Belgische bio brouwers voor onze heerlijke crackers. MAD LAB maakt gebruik van gecertificeerde composteerbare verpakkingen en verkoopt koekjes en crackers in bulk.

Nunc est bibendum ! Nunc est bibendum !
All you need is love

Telefoonnummer : +32 495 44 99 64
E-mail : madlabdavid@gmail.com
Website : www.madlab.brussels
Sociale Media : facebook.com/bxlmadlab § instagram.com/madlab.bruxelles

voedingscentrum en voedselproductie.

 

Zaakvoeder(s) :

Saleh Nasrallah, Ahmad Nasrallah

Een exclusief voedselproductiebedrijf.

Wij leveren gepersonaliseerde dieet maaltijden, kant en klaar om te worden geconsumeerd.

Gezonde voeding op maat 

Telefoonnummer : +32 488 22 05 79
E-mail : info@myhealthybox.be
Website : www.myhealthybox.be
Sociale Media : facebook.com/myhealthybox.be § instagram.com/myhealthybox.be

Passionate about the talents and performance of people with autism

 

Zaakvoeder(s) :

Nico De Cleen, Dirk Rombaut

Passwerk is een uniek concept, een uniek bedrijf met unieke mensen.

Passwerk zet de talenten van mensen met een autismespectrumprofiel met normale begaafheid in voor software testing. Door de professionele omkadering, door middel van jobcoaching, worden de beperkingen van de medewerkers met een autismespectrumprofiel gecompenseerd.

U kan bij Passwerk terecht voor software testing en andere quality assurance opdrachten (vb. data cleansing, data- en tekstmigratie, controle van data, inbrengen van gegevens, interactieve scanning, het opstellen van een gebruikershandleiding…)

Passwerk combineert haar economische dimensie met een sociale en biedt dit als meerwaarde aan haar klanten aan. Passwerk bevindt zich op de convergence market. De organisatie van Passwerk past zich aan het profiel van haar medewerkers aan en niet omgekeerd.

Passwerk zet de talenten van mensen met een
autismespectrumprofiel met normale begaafheid in
voor software testing

Telefoonnummer : +32 495 29 01 96
E-mail : dirk@passwerk.be
Website : www.passwerk.be
Sociale media : linkedin.com/company/passwerk § twitter.com/Passwerk

Artistieke creaties

 

 

Zaakvoeder(s) :

Sarah Siré, Fabien Defendini,
Arnaud Timmermans

Pola is ontstaan op 14 februari 2011 in Brussel tijdens een ontmoeting tussen drie kunstenaars. Zijn roeping is cultuur te delen op scène, tijdens tentoonstellingen of dankzij overdrage. Pola overkoepelt zowel theaterproducties, tentoonstellingen, workshops als thematische bijeenkomsten die kunst en samenleving met elkaar verbinden.

Stellen zich aan u voor ; Sarah Siré, directrice, actrice en dramaleraar bij Cours Florent in Brussel; Fabien Defendini, curator van artistieke projecten, curator en bestuurder van Compagnie Thor; en Arnaud Timmermans, doctorandus in de filosofie, die het geweld in de hedendaagse esthetische representatie in vraag stelt.

De jongste projecten van de vzw zijn onderandere, Villa de Guillermo Calderon, régie van het Festival de Villeréal en Abattre Many Trees, tentoonstelling in la Vallée.

The time is out of joint—O cursèd spite,
That ever I was born to set it right!
Nay, come, let’s go together

Telefoonnummer :

+32 488 82 50 85
E-mail : asblpola@gmail.com
Website : www.facebook.com/Pola-Asbl-575350969238419/
Sociale media : facebook.com/PolaAsbl § facebook.com/LaPieceADeuxPersonnages

Kweek uw succes van morgen !

 

 

Zaakvoeder(s) :

Augustin Nourissier, Véronique Dewever

Nadat we een tiental bedrijfsmoestuinen in Brussel hebben gelanceerd en begeleid, onthult Skyfarms nu een nieuw project: De Skyfarms Shop.

Een winkel met een on line webshop waar je alles vindt wat je nodig hebt om een stadsmoestuin te realiseren en ook professionele raad.

Skyfarms Shop belichaamt onze visie op stadslandbouw:

  • Een selectie van professionele producten
  • 90% made in Belgium
  • Een winkel bij Be-here om advies en ontwerpdiensten aan te bieden

Ontdek ons ​​aanbod: www.skyfarms.be/shop!

Skyfarms wil duurzame en lokale
stadslandbouw verder blijven stimuleren

Telefoonnummer :

+32 485 12 63 54
E-mail : info@skyfarms.be
Website : www.skyfarms.be/shop
Sociale media : facebook.com/Skyfarms.be/?ref=bookmarks § instagram.com/skyfarms.be/

Ensemble voor hedendaagse muziek

 

 

Zaakvoeder(s) :

Thomas Van Haeperen

Sturm und Klang (‘Storm en klank’) rekent energie, onstuimigheid en enthousiasme tot zijn voornaamste troeven. Niet voor niets verwijst de naam van het orkest naar de preromantische Sturm und Drang-stroming uit de 18de-eeuw waarbij jonge mensen de idealen van vrijheid, passie en emancipatie van het individu hoog in het vaandel voerden.

De musici van het ensemble dat Thomas Van Haeperen in 2000 oprichtte geven dan ook blijk van veel elan en van een grote betrokkenheid bij projecten die een beroep doen op hun dynamiek, gevoeligheid en creativiteit. Sturm und Klang programmeert vooral repertoire uit de 20ste en 21ste eeuw, in de vorm van originele en veeleisende projecten die gericht zijn op ontdekking en dialoog, en op het verkennen van nieuwe manieren om naar muziek te luisteren.

Het orkest ondersteunt ook actief creaties door Belgische musici, in het bijzonder van de jonge generatie.

After silence, that which comes nearest to expressing
the inexpressible is music.

Aldous Huxley

 

Telefoonnummer :

+32 477 46 91 07

E-mail :

info@sturmundklang.be

Website :

www.sturmundklang.be

Sociale Media :

facebook.com/SturmundKlang

Super Hero Revealer/strong>

 

 

Zaakvoeder(s) :

Fatima Ftaich, Alain Minnoy, Grégory Dahan

Photo by @BrunoMaesPhoto

Vidya Ayurveda importeert, verkoopt en distribueert producten met een gunstige invloed op de gezondheid. Sommige van deze producten bestaan uit kleine elektro (sapcentrifuges, dehydrators, mengers, omgekeerde osmose waterfilters). Bewust van de hinder die door deze apparaten wordt veroorzaakt aan het einde van de levensduur, besloten we dit te verhelpen door ervoor te zorgen dat ze een tweede leven krijgen.

Bij Be-Here creëren we een reparatiewerkplaats zodat apparaten, die geacht weggegooid te worden wegens gebrek aan gepaste ondersteuning, opnieuw in het circuit worden geïntroduceerd.

Producten op de markt brengen die een positief effect hebben op de gezondheid, terwijl ze hun levensduur maximaliseren door middel van reparatie

 

Telefoonnummer  :

02/319.77.33

E-mail :

contact@vidya-ayurveda.org

Website :

www.vidya-ayurveda.org

Sociale Media :

instagram.com/vidya_ayurveda

Partners

Onze leveranciers en bevoorrechte partners